Nasıl Yazılım Uzmanı Olurum?


Yazılım uzmanlığı ile ilgili neler biliyorsunuz? Yazılım uzmanı olabilmek için tek şart üniversitede yazılım eğitimi almış olmak mıdır? Nasıl yazılım uzmanı olunur? Yazılım uzmanlığı maaşları ne kadar? Yazılım uzmanlığı ile ilgili merak edilen soruların cevabı bu yazımızda.

Nasıl Yazılım Uzmanı Olurum?

Nasıl Yazılım Uzmanı Olurum?

Yazılım uzmanlığı ile ilgili neler biliyorsunuz? Son zamanlarda her yerde görmeye ve duymaya  başladığımız yazılım uzmanlığının bu  kadar popüler olması tesadüfi bir nedene bağlı değil.

Bilişim sektörünün baş döndüren gelişimi ile artık çoğu şeyi dijital ortamlarda da gerçekleştirmek mümkün. İnsanlar haberleşmeden alışverişe, ödeme yapmaktan müze gezmeye karar birçok işi günümüzde online olarak yapabiliyor. Bu şekilde hem zamandan tasarruf edebiliyor hem de yorulmadan birçok işin gerçekleşmesinin keyfini yasayabiliyoruz. Tabii ki insanların hizmetine sunulan bu uygulamalar, her ne kadar bizim kullanırken hiç aklımıza gelmese de öyle kolay bir şekilde oluşturulmuyor ve son derece zahmetli süreçlerden geçiyor. Bu uygulamaları aktif hâle getirerek dijital ortama taşıyan çok önemli bir meslek dalı var. Tahmin ettiğiniz gibi yazılım uzmanları o severek kullandığımız uygulamaların ardındaki gizli bilişimciler.

Yazılım Uzmanlığı Eğitimi

Siz de nasıl yazılım uzmanı olabilirim sorusunun cevabını araştırıyorsanız bu yazımız ile kafanızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırabilirsiniz. Üniversitede yazılım eğitimi veren bir bölüm okuyor ya da böyle bir bölümden mezunsanız yazılım ile ilgili temel bilgilere büyük oranda hâkimsinizdir. Son günlerde bilişim alanındaki gelişmelerden uzak kalmamak adına üniversitelerde yazılım eğitimi alsa bile pek çok kişinin yazılım kursları ile bilgilerine takviye yaptıklarını biliyoruz. Yazılım sektöründeki birçok yazılımcının üniversitede yazılım eğitimi almış, mezun olduktan sonra da alandaki yerlerini sağlamlaştırmak için yazılım kurslarına katılarak kendilerini geliştirdiğini söyleyebiliriz.

Peki yazılım uzmanı olabilmek için tek şart üniversitede yazılım eğitimi almış olmak mıdır? Bu sorunun cevabı birçok insan tarafından araştırılıyor ve sizin de bu konuyu çok merak ettiğinizi biliyoruz. Yazılım uzmanı olmak için sıfırdan da başlayabilirsiniz. Üniversitede yazılım ile ilgili bir eğitim almamış ancak bilişime meraklı pek çok insanın da katıldıkları yazılım kursları ve özel gayretleri ile yazılım sektöründe başarılı işler çıkardıklarını net bir şekilde söyleyebiliriz. Bilişim teknolojileri ile daha geç tanışmış olmanız sizi endişelendirmesin. Eğer sizin de hayallerinizi süsleyen bilişim dalı yazılım ise Ankara'da en iyi yazılım eğitimini veren Vektörel Bilişim’e kaydınızı yaptırarak bir an evvel yazılım dünyasına adım atabilir ve açıklarınızı kapatabilirsiniz.

Üniversitede aldığınız eğitimin üstüne profesyonel bir eğitim kurumunda yazılım bilgilerinize yenilerini eklemek düşüncesindeyseniz ya da sıfırdan yazılım öğrenmek istiyorsanız doğru adresin Vektörel Bilişim olduğunu bilmelisiniz. Kurumumuz AutoCAD başta olmak üzere pek çok bilişim eğitimini alanında uzman hocalar rehberliğinde vermektedir. Proje tabanlı tam öğrenme modeli ile Python Yazılım Eğitimi, C# Programlama Dili Eğitimi, Java Android Yazılım Eğitimi ve daha birçok programı kurumumuzda en iyi şekilde öğrenebilir ve mesleki kariyerinizde zirveyi zorlayabilirsiniz.

Yazılım uzmanlığının bilişim alanına ilgisi olanlara cazip gelen pek çok niteliği vardır. Yazılım uzmanlığı maaşlarının oldukça dolgun olması da yazılım sektörünün cezbedici yönlerinden bir tanesidir. Yazılım uzmanı olduğunuzda kurumsal köklü şirketlerde bir grup içinde ya da bireysel şekilde çalışabileceğiniz gibi bir şirket ya da kuruma bağlı olmaksızın bağımsız olarak çalışabilme imkânına da sahip olursunuz hem de tatmin edici ücretler ile.

Yazılım Uzmanlığı Kurs Fiyatları

Yazılım uzmanı olma noktasında belirlediğiniz hedefe ulaşabilmek için doğru bir eğitim merkezi seçmeniz gerektiğini ifade ederek söze başlamak isteriz. Vektörel Bilişim olarak 15 yılı aşkın tecrübemiz ile her yıl binlerce yazılım uzmanı mezun etmekte ve referansımız ile önemli şirketlerde istihdam şansı bulan mezun kursiyerlerimiz ile gelişimimizi sürdürmekteyiz. Bilişim eğitimi sektöründeki en uygun kurs fiyatlarını kurumumuzda bulacağınızı bilmelisiniz. Alanında uzman eğitmenler ile uygun kurs fiyatlarını bir araya getiriyor ve en kaliteli eğitimi veriyoruz.

Yazılım eğitiminde oldukça önemli olan uygulamalı eğitimi kurum olarak oldukça önemsiyor ve tüm kursiyerlerimizi kurs süreçleri boyunca kendilerine ait bir proje tasarlamaları konusunda destekliyoruz. Ücretsiz eğitim tekrarı hakkı ile olumsuz bir durum ile karşılaşmanız durumunda kayıtlı olduğunuz kursu ücretsiz olarak tekrar almanıza olanak tanıyoruz. Tüm derslerimizi video kaydı altında gerçekleştirerek kursiyerlerimizin hizmetine sunarak takıldığınız noktalarda faydalanmanızı sağlıyoruz.

Var olan yazılım bilgilerinize yenilerini eklemek istiyor ya da sıfırdan yazılım eğitimi ile yazılım sektöründe yer edinmek istiyorsanız Vektörel Bilişim ile hayallerinize ulaşabilir ve dolgun maaşlar ile sevdiğiniz mesleği yapmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

 

Diğer Yazılar
SolidWorks Tasarım Eğitimi ile Profesyonel Becerileri Geliştirin
12.07.2023