Android, Google tarafından cep telefonları ve tabletler gibi diğer mobil cihazlar için geliştirilmiş bir işletim sistemi ve programlama platformudur. Android mevcut durumda mobil pazarın açık ara en yaygın işletim sistemidir. Üstelik mobil cihazlar hem donanımsal hem de yazılımsal olarak sürekli gelişim göstermektedir. Bu durum mobil cihaz sektörünün daha da gelişeceğinin açık bir göstergesidir.
Android, çoğu geliştiricinin yakından aşina olduğu bir programlama dili olan Java'yı kullanır. Bu kurs, harika uygulamaları doğru şekilde oluşturmanıza yardımcı olmak için teori ve pratiği harmanlamaktadır. Kurs sonunda elde edeceğiniz bilgi ve beceriler ile farklı amaçlara hizmet eden uygulamalar geliştirebileceksiniz.
Mobil Yazılım Android eğitimi 40 saattir. Eğitimlerimiz kursiyerlerimize maksimum bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla uygulamalı ve proje tabanlı olarak yapılmaktadır.
Mobil Yazılım Android Kursuna herkes katılabilir. Bu kursa katılacak kişilerin gerekli motivasyona ve öğrenme arzusuna sahip olmaları elzemdir. Bununla birlikte bu kurs aşağıdaki kişilere daha fazla hitap edebilir:
Android eğitimine katılmak için temel bilgisayar kullanma becerisine sahip olmanız gerekmektedir. Bunun yanında herhangi bir programlama diline aşina olmanız öğrenme sürecinize olumlu katkı sağlayacaktır. Diğer yandan bu kurs temelden seviyeden başlayarak bilgi ve becerilerinizi uzmanlık seviyesine taşımayı amaçlamaktadır.
Android uygulama geliştirmenin temelini oluşturan Java dilinin söz dizimi, veri yapıları ve kontrol akış mekanizmalarını öğreneceksiniz. Geliştirme ortamı kurulumuyla birlikte temel programlama becerileri kazanacaksınız.
Android geliştirmede kritik öneme sahip OOP konseptlerini, sınıf tasarımı ve nesne yönetimi tekniklerini uygulamalı olarak deneyimleyeceksiniz.
Veri yönetimi için temel koleksiyon tipleri ve serileştirme teknikleriyle veri depolama işlemlerini nasıl yöneteceğinizi öğreneceksiniz.
Android Studio kullanarak proje oluşturma, emülatör yönetimi ve uygulama bileşenlerinin yaşam döngüsünü keşfedeceksiniz.
Android mimari katmanlarını ve temel SDK araçlarını kullanarak aktivite yaşam döngüsünü yönetmeyi öğreneceksiniz.
Liste tabanlı arayüzler oluşturarak kullanıcı etkileşimlerini yönetmeyi ve özel liste elemanları tasarlamayı öğreneceksiniz.
Intent mekanizmasını kullanarak uygulama bileşenleri arasında veri aktarımı ve aktivite yönetimi tekniklerini keşfedeceksiniz.
Mevcut bileşenleri genişleterek veya sıfırdan tasarlayarak özel kullanıcı arayüzleri geliştirmeyi öğreneceksiniz.
Kullanıcı etkileşimini artıracak geçici bildirimler ve özel diyalog pencereleri tasarlama tekniklerini öğreneceksiniz.
Çeşitli menü türleri ve web içeriklerini uygulamaya entegre etme yöntemlerini uygulamalı olarak deneyimleyeceksiniz.
Veri depolama seçeneklerini kullanarak yerel ve ağ tabanlı veri yönetimi tekniklerini öğreneceksiniz.
Veritabanı işlemleri ve içerik sağlayıcılar ile veri paylaşım mekanizmalarını uygulamalı olarak keşfedeceksiniz.
Kullanıcıyı bilgilendiren çeşitli bildirim türlerini oluşturmayı ve yönetmeyi öğreneceksiniz.
Android'in güvenlik mimarisini anlayarak uygulama izin yönetimi ve veri koruma tekniklerini öğreneceksiniz.
Geliştirdiğiniz uygulamaları mağazaya hazırlama süreçlerini ve yayın sonrası yönetim tekniklerini öğreneceksiniz.
Giderek küreselleşen dünyada, mobil uygulamalar iş yapma, sosyalleşme ve eğlenme şeklimizi değiştirdi. Dünya çapındaki bu değişim, geliştiricilere yenilikçi fikirler yaratma ve bunları uygulama pazarına dağıtma araçları sağlayarak ekonominin şekillenme biçiminde önemli aktörler olmalarını sağladı. Bu durum, Android Geliştirici olmanın hem tatmin edici hem de gerekli olmasının ana nedenlerinden biridir. Teknoloji, dünya ekonomisinin hızla büyüyen bir sektörüdür. Şirketler, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve rekabette öne çıkmak için yeni fikirler aramaktadır. Programlama ve yazılım geliştirme hakkında bilgi edinmek, farklı eğitim geçmişlerine sahip kişilerin yüksek talep gören becerilere sahip profesyonel bir profil oluşturmalarına olanak tanır. Üstelik mobil taraftaki gelişmeler çok daha hızlıdır. Bu durum genel olarak yazılım geliştirmenin özelde ise mobil cihazlar için yazılım geliştirmenin önemini açık bir şekilde ortaya koymaktadır.
Android, birkaç yıldır küresel akıllı telefon işletim sistemi pazar payına hakim durumda. Araştırma şirketi Gartner'a göre, 2016'nın ikinci çeyreğinde Android, dünya çapında %86,2 oranında yeni akıllı telefon satışlarına liderlik etmiştir. Bu durum Android'in sektördeki pazar hakimiyetini açık bir şekilde göstermektedir. O halde bize düşen bu durumu lehimize çevirmek adına adım atmak ve Android öğrenmektir.